<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Jos Suomi ei voita Ruotsia MM-kisoissa ja häviää taas viisutkin, syntyvyys ei varmasti lähde nousuun. Mitä siis käy 5,2 miljoonan ihmisen Suomelle, jonka väestö ikääntyy?

Suomi on jo nyt insinöörivaltio - nörttien luvattu maa, jossa opiskelupaikkoja on auki teknillisille aloille enemmän kuin mitä pitkän matematiikan opiskelijoita valmistuu vuosittain. Tulevaisuudessa tämä vain kärjistyy. Nokialandia täyttyy mukavuudenhaluisista insseistä, jotka tulevat ympäri maailmaa kaltaistensa joukkoon heitä palvovaan yhteiskuntaan.

Koska insinöörit eivät jaksa/muista syödä tai juoda, he kehittelevät pillereitä, joiden naukkaileminen riittää ravinnoksi. Käveleminenkin tuntuu heistä turhalta touhulta joten, he alkavat kulkea rullatuoleilla, joissa on tietenkin tietokoneen ja puhelimen lisäksi lihasharjoitusohjelmat ja rentoutusasento päiväunia varten. Matkailukin käy helposti tietokonesimulaatioiden kautta, joista voi valita maan ja matkan keston mieltymyksen mukaan.

Tai voihan olla, että Suomi museoidaan sen jälkeen kuin viimeisinkin ihminen on muuttanut korkeita veroja karkuun tai kuollut sydänkohtaukseen pelästyessään itsemurhatilastoja. Kaupungit ja kylät jäävät vain näyttelyksi valtiosta nimeltä Finland. Aasiassa, USA:ssa ja Keski-Euroopassa museoSuomi on huippusuosittu matkakohde, jonne ihmiset rynnivät oppaiden kanssa. He palavat halusta nähdä entisaikojen omakotitaloja sekä sellaisia harvinaisia kasvilajeja kuin koivu ja mänty, puhumattakaan monista eläinlajeista. Toisaalta ilman hengityssuojaa hengittäminen ja uiminen puhtaassa järvivedessä riittää monien motiivi tulla museomatkalle.  Hieman ongelmaista on vain se, ettei tuossa maailman mittavimmassa museossa ole palveluita, joten matkalle mukaan on varattava ruokaa ja yöpymistarvikkeita ym.

Sitten voi tietenkin olla, että koska alkuperäisväestö ei ole kykenevä pyörittämään yhteiskuntaa omin voimin, Suomeen otetaan pakolaisia ja siirtolaisia laumoittain. Kiinalaiset, intialaiset, slaavit sekä eri heimot Afrikan maista ovat erityisen suurissa määrin edustettuina multikulti-Suomessa. Tyypillinen finski ei ole enää Elovenan vaalea ja sinisilmäinen kurttuotsa, vaan kiinalaiset silmät, afrikkalaisen nenän ja vaalean rusehtavan ihon omaava smalltalkkaaja. Ev.lutin kannatus on laskenut rajusti, sillä on trendikästä koota uskontonsa monista eri uskontojen elementeistä ja kasvattaa lapsetkin niin. Pottujen ja läskisoosinkin ohjeet unohtuvat ja suomalaiskeittiöt tulvivat tuoksuja eri kulttuurien perinneruoista. Suomen kieli on ahdingossa, kun virallisiksi kieliksi on säädetty myös afrikaans, mandariinikiina, englanti ja 12 muuta kieltä. Suomesta tulee eri kansallisuuksien mosaiikki.

Voihan tietenkin käydä niinkin, että sitä ennen maailma tuhoutuu. Tai valtioiden olemassa olo lakkaa kokonaan ja on vain yksi iso maa, josta kaikki ihmiset ovat kotoisin ja jossa he kaikki elävät yhdessä onnellisina maailmanhallituksen hallitessa.

 

Kefeidi