Millä mielellä heräsit ?

Hirveän hyvällä. Nukuin peräti puoli kahdeksaan, kun tavallisesti herään ennen kuutta. Lomallakin.

Mikä havahdutti päivään ?

Ihana valo. Taivas oli melkein pilvetön ja houkutteli heti ulos. Pelkäsin tosin, että joutuisin lähtemään koiran pissatuslenkille ennen kahvia. Koira tajusi kuitenkin tavoistaan poiketen nukkua vielä pitempään ennen kuin päästi kissamaisen uloslähtönaukaisun eteisessä.

Mikä pysäytti ?

Odottamaton puhelinsoitto. Ystävä soitteli pitkästi aikaan pirteänä, napakkana, iloisena tulevasta matkastaan pulputtaen. Olin iloinen hänen puolestaan. Huonoja aikojakin on ollut, synkkiä mielialoja, rankaa alkoholin käyttöä, syrjäytymistä, väsymystä. Kaikki tuntui nyt olevan hyvin ja ennen kaikkea oma elämä kontrollissa.

Mistä puhuit lounasaikaan ?

Juttelin itseni kanssa, sillä perheen miehet myöhästyivät lounaalta juututtuaan autoliikkeeseen. Oikeastaan oli ihan mukava istahtaa hetkeksi punaviinilasillisen ja keiton ääreen. Söin spelttileipää keiton kanssa ja nautin olostani. Ikkunasta avautui talvinen maisema ja varikset näyttivät jo olevan jos ei pesän, niin ainakin parinmuodostushommissa.

Mitä opit ihmissuhteista ?

Loukkasin minulle hyvin tärkeän ja rakkaan ihmisen tunteita analysoituani liian suorasukaisesti hänen persoonaansa. Hyvin varomatonta minulta. Olen toiminut samoin muutamia kertoja aiemminkin oppimatta näistä kohtaamisista mitään. Tosiassa olen halunnut suojella ystävääni maailman pahuudelta, mutta menetelmä on kieltämättä outo ja väärä. Muutan taktiikkaa - olen hiljaa.

Mikä jäi harmittamaan ?

Edelliseen ihmissuhdedraamaan liittyvä keskustelu jälkimaininkeineen. Ei ole mieltä ylentävää kuulla olevansa itkettäjä.

Päivän kohokohta ?

Aamun kävelyretki kaupunkiin. Oli niin kaunista ja ihanaa. Laitoin vielä jarrut vaelluskenkien pohjaan niinkuin mummoilla on tapana ja saatoin kävellä huolettomasti vaikka pyörätie oli läpeensä jäässä ja moukkuinen olemattoman aurauksen jäljiltä. Tunsin olevani onnellinen. Loma oli alkanut, mieli oli tyyni ja perillä kaupungissa odottaisi höyryävä kupillinen hyvää kahvia. Tiesin jo etukäteen lankeavani syömään myös pullaa, mutta sallin sen itselleni hyvällä omallatunnolla.

Millä mielellä nukkumaan ?

Hieman levottomissa mietteissä. Minulla on paha tapa jäädä kiinni negatiivisiin asioihin ja tiedän sängyssä jauhavani mielessäni vielä sitä, että loukkasin ystävän tunteita, vaikka se ei ollut aivan pohjimmainen tarkoitus. Huomenna on kuitenkin edessä lähtö pienelle lomamatkalle ja sitä ennen on vielä paljonkin tehtävää. Mitään ei ole pakattu ja mukaan otettavat vatteetkin on silittämättä. Ne ehtii viime kädessä vielä huomennakin. Ostin tänään myös uuden tyynyn, joten oletan unien olevan kuitenkin erinomaisen hyvät.

Ursa minor