Aloittaessaan kirjoittamisen blogin syntymäpäivän kunniaksi, Ursa minor mietti lisäisikö ihmisoikeuksia käsittelevään listaan vielä International Convention on the Elimination of All forms on Racial Discrimination (1965) 1970, Convention against Torture and Other Cruel, Inhuman or Degrading Treatment or Punishment  (1984) 1989 , Convention on the Elimination of All Forms of Discrimination against Women (1979) 1986 ja Convention on the Rights of the Child (1989) 1991 vain huomatakseen, että naiset ja lapset ovat saaneet ihmisoikeutensa suhteellisen myöhään ja jäädäkseen pohtimaan, miksi maailma on sellainen, että tällaisia sopimuksia ylipäätään tarvitaan, eikö kyse olekaan itsestään selvistä asioista.

Moni muukin asia tuntuu olevan nykymaailmassa sen verran sekaisin, että melko kummallisille asioille tarvitaan puolestapuhuja. ”Kun yksilö luopuu oikeudestaan tuntea melankoliaa, joko onnellisuuspsykologialla, positiivisuusjargonilla tai vaaleanpunaisilla pillereillä, hänestä tulee lattea ja latteudessaan vaarallinen” kirjoittaa professori Eric G.Wilson. Jotenkin juuri tuo lause osui Ursa minorille kohdalleen, koska oma mieli on melankoliaan taipuvainen ja on suuri tarve olla juuri sellainen kuin on. Pakko-onnellisuus on tuhoisaa Wilsoninkin mielestä, amerikkalainen unelman jatkuvasta onnellisuudesta on painajainen ja vaaraksi elämälle itselleen. Mitä hyvää voi seurata kulttuurista, joka tekee kaikkensa, ettei tarvitsisi surra, vanheta tai kuolla Wilson kysyy ? Omissa tutkimuksissaan oman sisimpänsä syövereihin Ursa minor päätynyt samaan kuin professori. Vain siten on oppinut (jotenkuten) ymmärtämään itseään ja muita, ehkä jopa ympäröivää pikkuisen maailmaa.

Kefeidin heittämiä haasteita elämän ja ympäröivän maailman ymmärtämiseen ja pelastamiseen Ursa minor on punninnut tarkoin. Samassa taloudessa elävän miesjoukon kanssa on sovittu näin aluksi kasvisruokapäivistä ja niitä on jo toteutettukin. Kuukauden kasvisruokailu saattaisi Wagnerillekin tuottaa äkkiseltään sellaista tuskaa, ettei lopputulos olisi paras mahdollinen, joten hiljaa hyvä tulee. Öljyntorjuntajoukkoihin liittymisestä käytyjen henkilökohtaisten keskustelujen pohjalta näyttää siltä, että toistaiseksi asia siirtyy hiukan etemmäs ja tilalle saattaa tulla muuta, ympäröivän maailman pelastamiseksi tarkoitettua toimintaa.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ursa minor