Rakastuneiden ihmisten ja eläimien välillä voi huomata monia yhteneväisyyksiä käytöksessä, vaikkei olisikaan käytösasiantuntija. Luontodokumentteja katsoessa ei voi olla välttymättä esimerkiksi soidinmenoilta, joissa lintupariskunta kujertelee toisilleen, esittää itsensä sulat ojossa ja ympäröi rakastettunsa aivan niin kuin ihmisetkin toimivat samassa tilanteessa. Nujakat kilpailevien kosijoiden kesken eivät myöskään ole tavattomia niin eläinten kuin ihmisten keskuudessa. Tai kiimainen käytös hormonien ollessa pinnalla.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pesänrakennuksesta ja poikasten huolehtimisestakin voi löytää yhtäläisyyksiä. Yleensä naaras huolehtii poikueesta ja uros hoitaa osaansa ruoantuojana ja suojelijana. Toisaalta löytyy myös tasa-arvoinen esimerkki pingviineistä, sillä pinguisithän hautovat munia. Vanhempainrakkaus näyttäytyy myös usein yhtä vahvana eläimillä ja ihmisillä – tai on näyttäytymättä, sillä syystä tai toisesta toisinaan ihmiset ja eläimet hylkäävät vauvansa, jolloin on mahdollista, että muut eläimet tai ihmiset alkavat huolehtia hylätyistä.

Lisäksi niin eläimet kuin ihmisetkin näyttävät kiintymystään, empatiaansa tai huolehtimistaan nuolemalla, nypläämällä, kiehnäämällä, tuomalla ruokaa, suojelemalla tai muilla tavoin. Ja toisaalta ei varmaankaan voi jättää eläinten ja ihmisten samankaltaisuutta pelkästään rakastumisen tilaan vaan voi myös reilusti todeta, että ihmisten käytösmalleista ja reaktioista löytyy monissa tilanteissa eläinmäisiä piirteitä. 

Kefeidi