Pohja

2,5 dl vettä
25 g hiivaa
0,5 tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Päälle

8 sipulia
6-8 sipulinkynttä
öljyä
oregania, yrttisuolaa
pieni  rasia tomaattisosetta
anjovista

tusina tummia oliiveja
2 dl tahkojuustoraastetta

1. Sekoita kädenlämpöinen vesi, suola ja hiiva (kunnes hiiva liukenee).
2. Lisää puolet jauhoista ja sekoita.
3. Lisää loput jauhot ja öljy ja sekoita kiinteäksi.
4. Peitä taikina liinalla ja jätä taikina hetkeksi nousemaan.
5. Keitä sipulit pehmeiksi öljyssä ja mausta.
6. Kauli taikina jauhopedillä ympyräksi. Levitä päälle tomaattisosetta.
7. Levitä päälle sipuliseos.
8. Kierrä anjovisfileet rullalle ja levitä oliivit sinne tänne.
9. Mausta kevyesti oreganolla.
10Levitä päälle juustoraaste.

Uuni 250 astetta. Paistoaika 10 min.

Dyykkasin ainekset jätelavalta luettuani lehdestä, että yli 10 % kauppojen elintarvikkeista joutuu roskiin. Kaatopaikalla biojäte mätänee tuottaen metaania, joka on voimakas kasvihuonekaasu. 

Ursa minor