Hollannikas – hyvä ystävä<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ystävyyden taustalla voi olla kulttuuriset tekijät, uskonto ja/tai kieli. Ystävyyttä voi myös pönkittää tallaajan ja hollannikkaan yhteinen vihollinen, jonka torjuntaan ne saavat apua toisiltaan. Hollannikas on myös mahdollisesti saanut rahallista tukea tallaajalta, joka velvoittaa hollannikasta moraalisesti tukemaan tallaajaa muiden kenkien vastustuksesta huolimatta.

 

Lenkkari – kiva kaveri

 

Lenkkarilla ja tallaajalla voi olla yhteisiä kaupallisia mielenkiinnon kohteita. Lenkkari voi myös pyrkiä lisäämään omaa arvovaltaansa olemalla tallaajan kaveri. On myös mahdollista, että lenkkari koetaan kaveriksi, koska se näkee paljon vaivaa, jottei ärsyttäisi tallaajaa, koska käytännössä lenkkaria ei paljon kiinnosta koko tallaaja. Itse asiassa lenkkarin paikka kenkähyllyssä on kaukana tallaajasta, joten vaara joutua itse tallatuksi on olematon.

 

Sandaali – alistuja

 

Sandaalilla ei ole varaa olla ärsyttämättä tallaajaa, koska sandaali ja tallaaja asuvat kenkähyllyssä rinnakkain. Sandaali on malliltaan jo valmiiksi litteä, eikä halua enää enempää littuun. Saadakseen tallaajalta itselleen välttämättömän silsan, sandaalin on nöyristeltävä ja muututtava toisinaan miltei ruskeakieliseksi saadakseen edes silsan ”siemenen”. Se on tietysti äärimmäisen nöyryyttävää, mutta muitakaan vaihtoehtoja ei ole, sillä seuraava silsan omista asuu kenkähyllyssä toisessa kokonaan toisessa kerroksessa, siis toivottoman kaukana.

 

Saapas – varautunut

 

Saappaalla on aiempia ikäviä kokemuksia tallaajasta, joten se on äärimmäisen varautunut tallaajan yrittäessä ottaa lähempää kontaktia. Saapas on hyvin tietoinen ihmisoikeuskysymyksistä ja tietää tallaajan rikkoneen niitä moneen kertaa, vaikka tallaaja ulospäin vakuuttaakin viattomuuttaan. Todisteita rikkomuksista on kuitenkin kertynyt iso läjä. Oikeuteen asti tallaajaa ei kuitenkaan ole saatu ja se ärsyttää suunnattomasti valveutunutta saapasta.

 

Mono – vihamielinen

 

Mono vastustaa vihamielisesti ja yksiselitteisesti lähes kaikkea, mitä tallaaja tekee. Voisi kuvitella, että kyse on lähes kaunaisesta suhteesta ja muiden kenkähyllyjen asukkaiden näkökulmasta mono välillä jopa liioittelee. Mono pyrkii saamaan vihaleiriinsä myös muita kenkiä, jotta se saisi omat tarkoitusperänsä paremmin esiin ja massiivinen vihamielinen rintama on tietenkin vaikutusvaltaisempi kuin yksittäisen monon purnaus.

 

Ursa minor