Lastenrattaat ovat selkä menosuuntaan. Matkustajana on roosaan puettu väsynyt pieni tyttö. Lapsi ei ole enää vauva, kävelee ja puhuukin jo, mutta tutti suussaan, kainalossaan uniriepu, on vielä sympaattisen pieni. Vaikka väsy on iskenyt jo hetki sitten hysteerisenä kikatuskohtauksena, tyttö toistelee omalla kielellään sanoja ja osoittaa sommella ympäliinsä kun tuuli huutaa ja linnut kaljuu. Vaunujen työntäjä ei voi olla hymyilemättä kärrytellessään pitkin hiekkatietä aulingolle tai källyissä on kivvaalle. Ennen unta lapsi taistelee vielä vastaan. Itkuynisee ja kärttyää. Lopulta jäsenet rentoutuvat ja tasainen tuhina sekoittuu hentoon tuulen vireeseen.
 
Viileä peitto ihoa vasten muistuttaa armottomasti siitä, että kukaan ei ole valvomassa unta. Päässä pyörivät päivän mittaan sanotut, tehdyt, kuullut, nähdyt asiat eikä niitä saa pois. Ne kiertävät kehää, tekevät soikioita, muita geometrisiä kuvioita, venyvät ja kutistuvat. Ihminen kierii ja vetää peittoa korviin. Tietoinen ajattelu ponnistelee vielä vaivalloisesti ottaakseen vallan. Väri, ajattele väriä niin saat unen. Punaista, sinistä, keltaista, vihreää. Ajattele yhtä väriä. Ensin ajatukset muuttuvat yhdenvärisiksi: ihmiset, asiat, ympäristö, kaikki niissä. Lopulta on vain väriä. Väri muuttuu valoksi ja unihengitys alkaa.
 
Keskustelua yömyöhään: muistelua, nauramista, ideointia, toiveita, pelkoja. Ystävä hymyilee pyjamassaan sängyllä ja lattialla olevalla patjalla on mukava pötköttää antaen ajatusten ja puheen virrata. Puhutaan lisää ja lisää. Tuntien päästä äänestä alkaa kuulua, mitä kello on - sitä ei kuitenkaan katsota. Puhutaan vielä, mutta hiljaisemmin ja pidetään taukoja, kunnes toivotetaan hyvää yötä. Hetken kaksikko kuuntelee hiljaisuutta, joka nukuttaa heidät lopulta.
 
Tutkimusretket iholla ovat päättyneet raukeuteen. Kaksilo lepää sylikkäin hengittäen toisiaan. Silittelyä, ymmärrysynähtelyä, yhteisen unen etsimistä, kunnes toinen nukahtaa. Toisesta on äärettömän suloista katsoa nukkuvaa hahmoa ja tuntea sen tuhiseminen iholla. Miettiä, mistähän se näkee unia. Nukahtaa sitten siihen viereen itsekin. 
 
Kefeidi